Miksi ihmiset hengailevat asemilla?

8.6.2021
Mirka Haili

Keskusteltiin meidän huudikoutsien kesken syistä, miksi porukka hengailee metro- ja juna-asemilla. Tässä blogitekstissämme kerromme omakohtaisia kokemuksia asiaan liittyen.  

Yksi miettimistämme syistä siihen miksi asemilla hengaillaan, on sosiaalisten suhteiden ylläpitäminen. Halutaan olla osana porukkaa ja kuulua joukkoon, silloin viihdytään siellä, missä muut ihmiset ovat. Asemilla sattuu ja tapahtuu myös paljon sellaisia asioita, mikä houkuttelee ihmisiä seuraamaan tilanteita.  

Asemat koetaan myös turvallisina, koska siellä on enemmän muita ihmisiä.

Ajattelemme, että toisinaan asemilla hengaillaan, koska ei ole harrastuksia, ei keksitä muuta ajanvietettä, haetaan ihmissuhteita sekä moni voi olla asunnoton, jolloin asema on hyvä suojaisa paikka. Yksi isoimmista syistä asemilla hengailuun on varmasti hyvät kulkuyhteydet. Tämän vuoksi asemille on hyvä sopia tapaamisia.  

Asemat koetaan myös turvallisina, koska siellä on enemmän muita ihmisiä. Huumeiden käyttöön liittyy erilaisia lieveilmiöitä, jotka vaikuttavat myös huumeita käyttävän ihmisen omaan turvallisuuden tunteeseen. Kaupan teko on turvallisempi sopia julkiselle paikalle, jolloin riski tulla ryöstetyksi tai pahoinpidellyksi on pienempi. 

Blogitekstin on kirjoittanut huudikoutsit Henri, Jonttu, Pepe, Tomi, Tomppa ja Ville.

Käytämme evästeitä. Tietosuojaseloste Salli
Tietosuoja